Начальник абонентського відділу: 
 +38(050)438-28-61
 Контакти
Новини
2020-10-19 До уваги власників (співвласників) квартир та інших вбудованих приміщень, в тому числі квартир, в яких влаштоване iндивiдуальне опалення!

ТОВ «Бахмут-Енергія» повідомляє про встановлення тарифів на теплову енергію , та нагадує, що  триває процедура заключення договорів про надання послуги з постачання теплової енергії на опалювальний сезон 2020\2021 рр.ТОВ «Бахмут-Енергія» повідомляє про встановлення тарифів на теплову енергію , та нагадує, що  триває процедура заключення договорів про надання послуги з постачання теплової енергії на опалювальний сезон 2020\2021 рр.
  Для споживачів ТОВ «Бахмут-Енергія» встановлено тарифи у розмірі:
м. Бахмут (без автономних котелень) 1592,14 грн/Гкал з ПДВ
м. Бахмут, вул. Сибірцева, буд. 172 1398,04 грн/Гкал з ПДВ
м. Бахмут, вул. Василя Першина, буд. 20 1428,66 грн/Гкал з ПДВ
смт. Красна Гора, вул. Миру, буд. 2б 1770,12 грн/Гкал з ПДВ
смт. Красна Гора, вул. Першотравнева, буд. 20а 1838,11 грн/Гкал з ПДВ
м. Соледар 1790,81 грн/Гкал з ПДВ

Необхідність зміни тарифів на теплову енергію обґрунтовується в першу чергу зміною назви послуги з централізованого опалення на послугу з постачання теплової енергії, зменшенням вартості газу, як основної складової витрат тарифу і змін процедури формування самого тарифу та має привести до його зменшення.
Зміна назви послуги приводить до необхідності заключення нових Типових договорів про надання послуги з постачання теплової енергії. Всі зміни в нормативних актах в галузі теплопостачання за останній період враховані Постановою КМУ № 830 від 21.08.2019 р.
Нормативною базою для проведення вказаних дій є:
-Закон України «Про житлово-комунальні послуги ( № 2189- VIII від 09.11.2017 );
-Закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» ( № 2119-VIII від 22.06.2017 );
-Закон України « Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» ( № 417 –VIII 14.05.2015);
-Постанова КМУ № 869 від 01.06. 2011р. «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги» (з доповненнями та змінами);
- Постанова КМУ № 830 від 21.08.2019 р. «Правила надання послуги з постачання теплової енергії і типових договорів про надання послуги з постачання теплової енергії»;
-Наказ Міністерства регіонального розвитку , будівництва та житлово-комунального господарства України №315 від 22.11.2018 р. «Про затвердження Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг».
Особливістю запропонованих тарифів є те , що вони вступають в дію лише після підписання споживачами Типового договору затвердженого постановою КМУ № 830 від 21.08.2019 р.
Споживачам надано право вибору моделі договірних відносин, про що вони мають письмово повідомити постачальника , а саме :
-     Типовий договір з споживачем про надання послуги з постачання теплової енергії ( без обслуговування і поточного ремонту внутрішньобудинкової системи);
-    Типовий договір з індивідуальним споживачем про надання послуги з постачання теплової енергії (з здійсненням обслуговування і поточного ремонту внутрішньобудинкової системи теплопостачання );
-    Типовий колективний договір про надання послуги постачання теплової енергії;
-    Типовий договір з колективним споживачем про надання послуги з постачання теплової енергії.
Типовий договір про надання послуги з постачання теплової енергії розміщено на сайті ТОВ «Бахмут-Енергія».
Типові договори про надання послуги з постачання теплової енергії укладають УСІ ВЛАСНИКИ та СПІВЛАСНИКИ (фізичні та юридичні особи) житлової будівлі, в тому числі власники та співвласники квартир та інших вбудованих приміщень, в яких влаштоване автономне опалення.
До підписання та узгодження усіма власниками (співвласниками) нового договору продовжують діяти умови старих договорів та діючі тарифи на теплову енергію встановлені рішенням виконкому Бахмутської міської ради № 265 від 24.11.2018 р.для м. Бахмут, та затверджені рішенням виконкому Соледарської міської ради № 211 від 16.11.2018 для м.Соледар.
Для спрощення і прискорення процедури заключення нового типового договору про надання послуги з постачання теплової енергії та введення в дію нових ( зменшених ) тарифів на теплову енергію ТОВ «Бахмут-Енергія» застосує публічний договір (стаття 633, 634 ЦПКУ), шляхом його розміщення на сайті підприємства.  Якщо протягом 20 днів з дня опублікування не буде надано заперечень з боку власників (співвласників) квартир, то договір вважається підписаним (бажаючі отримати договір про надання послуги з постачання теплової енергії в друкованому паперовому вигляді необхідно залишити заяву за адресою м. Бахмут, вул. Артема, 40 , вул.Зелена,41 з зазначенням адреси та П.І.Б заявника).
Повідомляємо, що не заключення договору про надання послуги з постачання теплової енергії не звільняє від оплати фактично спожитих послуг.
Власники квартир та інших вбудованих приміщень в яких влаштоване автономне опалення сплачують лише частку фактично спожитої теплової енергії будинком,  яка затрачена на опалення місць загального користування (при наявності встановлених приладів опалення) та частки на функціонування внутрішньобудинкової сисеми опалення.
Всі власники (співвласники) , в тому числі власники (співвласники) квартир та інших вбудованих приміщень в яких влаштоване автономне опалення, окремо сплачують внески за обслуговування, повірку, ремонт та заміну вузлів комерційного обліку теплової енергії. Внески нараховується окремо по кожному будинку та вказуються в окремій квитанції щоквартально.
Шановні споживачі, звертаємо Вашу увагу, що інформація про встановлення, затвердження, оприлюднення, укладання договорів, абонентської плати та розміру внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку та інформація по інших питаннях  розміщєно на сайті ТОВ «Бахмут-Енергія».
Просимо стежити за розміщенням інформації на сайті ТОВ «Бахмут-Енргія» та надавати пропозиції та зауваження в поштових скриньках за адресами м. Бахмут, вул. Артема, 40 , вул. Зелена,41, в коментарях на сайті підприємства, або за  тел.48-31-27.


ПУБЛIЧНИЙ ДОГОВIР ПРО НАДАННЯ ПОСЛУГИ З ПОСТАЧАННЯ ТЕПЛОВОЇ ЕНЕРГIЇ




Рішення виконавчого комітету Бахмутської міської ради від 13.10.2020 №304
←Повернутись    Надіслати на друк