Начальник абонентського відділу: 
 +38(050)438-28-61
 Контакти
Новини
2021-02-23 Роз’яснення про нові платіжки (внески за обслуговування та заміну засобів обліку теплової енергії )
В адресу ТОВ «Бахмут-Енергія» надходять запити з проханням  надати роз’яснення про нові платіжки (внески за обслуговування та заміну засобів обліку теплової енергії ). Підставою для нового платежу стали Закони України: «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» та «Про житлово-комунальні послуги».  

Вартість внесків, відповідно до Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», була виключена з тарифу на опалення та нараховується  окремою платіжкою.
 

Рішеннями виконкому Бахмутської міської ради від 11.12.2019 № 308, від 10.02.2021 № 32 було встановлено розмір внесків за обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку теплової енергії у розрізі кожного загальнобудинкового засобу обліку.
Розмір внесків залежить від :
  • кількості приміщень у будинку (чим більша їх кількість, тим менша сума  нарахування),
  • типу  встановленого лічильника теплової енергії,
  • кількості лічильників, встановлених в одному будинку
  • витрат на обслуговування, що передбачають: огляд, опломбування/ розпломбування, періодичну повірку та ремонт приладів обліку
Внески сплачують споживачі наступних категорій:
  • населення,
  • власники нежитлових приміщень,
  • споживачі, приміщення яких обладнані індивідуальними системами опалення.
Відповідно до законодавства внески нараховуватись один раз на квартал.
Хочемо зауважити, що це нововведення запроваджене в усіх містах України, відповідно до вимог Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», відповідно до частини 4 статті 3 цього Закону  вузли комерційного обліку є спільною сумісною власністю співвласників будівлі, тобто за цілісність приладу повинні слідкувати мешканці будинку.
 
←Повернутись    Надіслати на друк